Over Martine


De piano speelt mijn hele leven al een grote rol. Mijn moeder heeft me spelenderwijs veel bijgebracht en me zo de liefde voor muziek meegegeven. Na een aantal privedocenten en lessen aan de muziekschool in Barneveld ben ik in Arnhem aan het conservatorium klassiek piano gaan studeren. Na 5 jaar lessen te hebben gevolgd bij Arthur Hartong mocht ik in 1994 mijn diploma Docent Musicus in ontvangst nemen. Gelukkig mocht ik nog verder studeren voor Uitvoerend Musicus, ik deed dat bij Jacques Hendriks en na 2 jaar haalde ik mijn diploma. Ik heb altijd erg genoten van de individuele lessen, maar ook van het samenspelen met andere instrumentalisten en zangers.  in 1997 behaalde ik de Aantekening Kamermuziek bij Marjès Benoist. Masterclasses hebben ook bijgedragen aan mijn ontwikkeling; deze volgde ik bij o.a. Detlef Kraus, Jean-Yves Thibaudet en Mariëtta Petkova.

 

 

Op dit moment geef ik met veel plezier les aan leerlingen van 5 tot 75, in mijn privépraktijk in Veenendaal en ik ben vanaf 1998 werkzaam  als pianodocent bij Stichting Muziekschool Scherpenzeel.

Vanaf 2007 t/m januari 2018 was ik vaste begeleider van Mannenkoor De Schaffelaar.

 

Geregeld verzorg ik intermezzo's bij concerten van koren en geef ik graag een recital. Met violiste Melissa Varekamp vorm ik een duo.

 

In mijn vrije tijd wandel ik graag met mijn 3 honden, knuffel ik met mijn 3 katten, zwem, tuinier en lees ik graag.