Lespraktijk


Muziek is mooi, zelf muziek maken vaak nog mooier.

De piano is daarvoor een zeer geschikt instrument, je kunt al vrij snel een liedje spelen. De piano is een veelzijdig instrument: je kan in je ééntje een heel orkest nabootsen, er met 4 of 6 handen op spelen, jezelf begeleiden terwijl je zingt en natuurlijk is het een fantastisch instrument om met andere instrumenten samen te spelen. Bovendien kan je heel veel stijlen op de piano spelen: klassiek, jazz, pop etc. Mijn opleiding is klassiek, maar natuurlijk is er plaats voor andere stijlen, als het pianotechnisch mogelijk is. Samen zoeken we naar muziek die het beste bij jou past.

  

Jong geleerd, oud gedaan.

Kinderen vanaf 6 jaar zijn welkom. We werken in het begin veel auditief: voorspelen-naspelen, zingen en spelen, gehoorspelletjes, ritmes klappen, in de maat lopen enz. Zo ontwikkelt het gehoor, geheugen, de motoriek en het muzikale gevoel zich. Natuurlijk ga je ook noten leren lezen, dit gaat heel geleidelijk. 

In een schriftje schrijf ik wat je de rest van de week moet oefenen, dat laat je de volgende les horen en dan leer je weer wat nieuws.

 

Volwassenen

Als je het jong geleerd hebt, wat ouder bent en je hobby nieuw leven in wilt blazen kan dat natuurlijk ook. Samen zoeken we geschikt repertoire en werken we aan interpretatie, techniek, toonvorming, samenspel, theorie ed.  

Volwassen en beginnen met pianospelen kan ook. Er zijn hele leuke lesmethodes speciaal voor de oudere beginner.

 

Lessen

Kinderen hebben wekelijks 20 of 30 minuten les, het tijdstip is elke week hetzelfde. Mocht de les te kort blijken dan kan die in overleg worden verlengd. 

Kinderen vanaf 12 jaar die elke week les teveel vinden kunnen ervoor kiezen eens per twee weken les te nemen. Volwassenen kunnen kiezen voor lessen van een half uur, drie kwartier of een uur. Elke week, eens in de twee weken of lessen op afspraak.

 

Lessen op afstand

Wil jij pianoles, persoonlijke lessen, met stukken/muziek op jouw eigen niveau, maar in jouw eigen tijd, achter je eigen piano en zonder reistijd?

Dat kan! We werken online en maken een afspraak op een tijd die jou (en mij) uitkomt.

Stuur me een mailtje als je meer wilt weten.

 

Proefles

Een proefles kost 10 euro voor jonge leerlingen en 15 euro voor volwassenen.

We kunnen zo bekijken of je bij mij op de juiste plek bent.

 

Oefenen

Om goed te leren spelen moet er thuis worden geoefend. Het is dus belangrijk dat er een instrument aanwezig is, liefst een akoestische piano, eventueel een digitale piano, maar een keyboard is niet geschikt.  Regelmatig oefenen werkt het best, beter elke dag een kwartier dan een keer 2 uur in de week.

 

 

Ik vind het belangrijk om me te blijven ontwikkelen, ik volg zelf nog geregeld lessen en ik heb  me aangesloten bij de EPTA, dit is een organisatie voor conservatorium geschoolde en gediplomeerde pianodocenten. Hier kan je als docent je kennis op peil houden d.m.v. bijvoorbeeld lezingen en studieweekenden. .Pianolespraktijk Martine van Veen 

Copyright ligt bij Martine van Veen ®